KooKunst is een cliënten initiatief van Kwintes, en is voor alle doelgroepen binnen deze organisatie beschikbaar.

Bij KooKunst is het mogelijk om in tien bijeenkomsten iets bij te leren over koken. Vanuit de basis van productkeuze in de winkel, tot een smaakvol en gezond(er) gerecht op tafel. Dit betekent dat we samen boodschappen doen, samen koken, samen eten, maar ook dat we na de maaltijd alles samen opruimen en de keuken netjes achterlaten.

Als je geïnteresseerd bent kun je contact met ons opnemen en wordt je benaderd door onze kok, Hans, voor een intakegesprek. Hij zal je alles vertellen over de voorwaarden en de kosten die eraan verbonden zijn.

Als je alle tien de bijeenkomsten hebt gevolgd krijg je een KooKunstcertificaat. Als je dat wilt dan kun je jezelf daarna aansluiten bij het KooKunstteam. Wil je meedoen, dan ga je met de kok en de vrijwilligers op stap om anderen te helpen met koken.

Daarna is het mogelijk om een tweede certificaat te halen. Deze krijg je van de kok wanneer voldaan is aan de vier volgende voorwaarden:

  1. Basisvaardigheden; de deelnemer is vaardig in onder andere snijtechnieken, kooktijden etc.
  2. Presentatie; het is belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien: schone handen en nagels,  representatieve kleding, schoon schort, lange haren in een haarnetje en dergelijke.
  3. De hygiënenormen in de keuken worden nageleefd volgens de HACCP-standaard.
  4. Klantvriendelijkheid; omgaan met de klanten zoals het hoort in een horecagelegenheid.

Wil je met ons meedoen dan ben je uiteraard van harte welkom. Bij ons staat gezelligheid en lekker eten voorop, dus hou daar rekening mee.