Gerecht: Wokschotel met kip en groenten
Toetje: Griesmeelvla
Bereidingstijd: 1.30 uur voor 4 personen
Keukengerei: Wok, groene snijplank, gele snijplank koksmes en spatel.
Boodschappen / ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 200 gram rijst (liefst Pandanrijst)
- Groentes (broccoli, bloemkool, paprika’s (geel rood en groen) sugarsnaps, uien, knoflook, champignons en winterpeen)
- 1 flesje oesterwoksaus
- 1 flesje citroenwoksaus
- Liter melk
- Griesmeelcustard
- Vanillestokje
- Suiker
Bereiden
Maak de verschillende groentes schoon en snij deze in mooie gelijke stukjes. Doe hetzelfde met de kipfilet. Zet de wok op een hoog vuur en voeg wat olie toe. Bak eerst de knoflook met de uien bruin, daarna de kip. Doe de inhoud tijdelijk in een kom en schenk wat olie toe in de wok en voeg dan de groente toe. Giet naar smaak wat oester- en citroensaus in het mengsel. Als laatste doe je de kip erbij, de groente moet nog wel een beetje knapperig zijn. Serveer met de rijst.
Toetje: Griesmeelvla
Je kunt dezelfde volgorde aanhouden als de vanillevla van de 6e workshop, alleen vervang je de vanillecustard voor de griesmeelcustard. Giet er wat bessen- of aardbeiensaus overheen.