Gerecht: Vegetarische schotel

Toetje: Zelfgemaakte vla

Bereidingstijd: 1.30 uur voor 4 personen

Keukengerei: Koksmes, groentesnijplank, lepel en platte ronde ovenschaal

Boodschappen / ingrediënten

  • Melk
  • Pak custardpoeder
  • Vanillestokjes
  • Pak bloem
  • Pakje boter
  • Eieren
  • Prei
  • Uien
  • Doos champignons
  • 1 paprika

Voor de bodem

  • 150 gram bloem
  • Snufje zout
  • 50 gram boter in blokjes
  • Half kopje water

Voor de vulling

  • 5 eieren
  • 150 ml melk
  • Twee preitjes (het donkergroene wegsnijden en weggooien)
  • 1 ui
  • Doosje champignons
  • 1 rode paprika
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.

In een kom de bloem, water, en de boter kneden tot een stevige bal en deze een kwartiertje laten rusten onder een schone theedoek.

Kneed het deeg in de platte ovenschaal over de bodem en de randen gelijkmatig uit

Vulling

Snij de groenten en de champignons in gelijke stukjes en bak deze op een hoog vuur en voeg zout en peper op smaak toe. Als al het vocht is verdamt verdeel je de groente in de ovenschaal.

Klop de eieren en de melk met een beetje zout en peper tot een mooie massa en giet deze over de groente in de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de schotel af in ongeveer 40 minuten.

Toetje: Zelfgemaakte vla

Verwarm de melk tot kookpunt en doe intussen de custard aanlengen met water, (ongeveer 50 gram) voeg deze toe onder flink roeren met een garde toe aan de melk tot het begint te binden voeg dan ook de suiker toe, haal dan direct de pan van het vuur. Schraap de inhoud van de vanillestokjes en voeg deze toe aan de vla. Laat het eventueel afkoelen buiten de koelkast. Dek het dan wel af met folie.

Eet smakelijk

Vegetarische schotel