Kipfilet, risotto-rijst met paprika en trostomaatjes

Boodschappen voor 4 pers.

  • 2 hele kipfilets, of 4 halve (400  gr)
  • 1 pakje risotto-rijst
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 pakje roomkaas (Light en zonder kruiden)
  • 2 bakjes kers/trostomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Recept

Bak de gesneden uien, knoflook, en paprika licht tot ze glazig zijn voeg de rijst er aan toe en bak deze ook tot het glazig is voeg zoveel bouillon toe dat er 1 cm meer is dan de rijst en laat langzaam koken en af en toe wat bouillon toevoegen onder het roeren (± 10 minuten).  Vermeng de roomkaas met de rijst en breng op smaak met peper en zout.

Snij de kipfilet in 4 gelijke delen en  marineer deze met paprika en kerriepoeder en de Italiaanse kruiden.

Verhit een pan en bak ze bruin en gaar in 8 minuten.

Was de tomaatjes en dep ze droog, doe twee eetlepels olijfolie in een pan en verhit deze, bak de tomaatjes snel en schud de pan een paar keer, breng op smaak met peper en zout.

Marinade

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Tip: Houd de pannen voortdurend in de gaten, kijk uit voor overkoken en aanbranden.

Trostomaatjes met risotto