Gerecht: Stoofpotje rundvlees (voor 4 personen)

Toetje: Vla of yoghurt naar keuze

Bereidingstijd: 2 uur (voor 4 personen)

Keukengerei: Braadpan, koksmes, schilmesje en snijplanken (groen en rood)

Boodschappen / ingrediënten

  • 1 kg rib-/runderlappen
  • 1 ui
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 winterwortel en selderij
  • 1 runderbouillonblokje
  • 250 ml kokend water
  • Theelepel quatre épices kruiden (kaneel, foelie, zwarte peper en steranijs)
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 plak ontbijtkoek

Rundvlees in grote stukken snijden, honing, mosterd en kruiden door elkaar roeren en 10 minuten in laten trekken.

Wortel, ui en de selderij snijden.

Bak de uien glazig, smeer het rundvlees met de honing, mosterd en kruiden royaal in, en voeg dit bij de uien. Vlees rondom dichtschroeien, de warme bouillon er bij en ruim 2 uur op laag vuur laten sudderen, dan de wortel, de boontjes de ontbijtkoek en de selderij erbij en een halfuurtje laten sudderen tot alles gaar is.

Toetje: Vla of yoghurt naar keuze

Serveertip     Hoofdgerecht is lekker met aardappelpuree

Stoofpotje rundvlees