Gerecht: Stoofpotje met saucijsjes

Toetje: Vla naar keuze

Bereidingstijd: 45 minuten ( voor 4 personen).

Keukengerei: Braadpan, schilmesje, koksmes en kookpan

Boodschappen / ingrediënten

  • 800 gr aardappels, groot (zak à 3 kg), in vieren snijden
  • 4 kalfssaucijsjes (rundersaucijsjes mag natuurlijk ook)
  • 1/2 duopak Provençaalse spekreepjes (à 250 g)
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 flinke selderijknol in blokjes snijden
  • 2 uien, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water met wat zout. Snij de kalfssaucijzen elk in 3 stukken. Bak de Provençaalse spekreepjes zachtjes uit en schep ze uit de pan. Bak in het bakvet de stukken kalfssaucijsjes rondom bruin. Giet de aardappelen af, vang 150 ml kookwater op.

Schep de wortel, knol, uien, knoflook aardappelen en de spekreepjes bij de saucijsjes in de braadpan. Schenk de balsamicoazijn en het kookwater erbij, dek de pan af en stoof alles, onder af en toe omscheppen, gaar in ongeveer 15 minuten, breng het eventueel op smaak met een bouillonblokje. Schep het gerecht op 4 borden.

 

Tip: Lekker met aardappelpuree

Stoofpotje met saucijsjes