Een lekkere stamppot met een twist: pijnboompitten en snijbonen! TIP: Heb je vegetariërs in huis? Laat de saucijzen weg en serveer oude kaas bij de stamppot.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

700 gr panklare aardappelen
4 saucijzen (rund)
500 gr snijbonen
zakje pijnboompitten
4 snufje zwarte peper ( vers  gemalen uit de molen )
4 el olijfolie
100 ml halfvolle melk
4 snufje zeezout
60 gr roomboter, ongezouten
2 uien
4 tl Franse mosterd

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout.
Snijd ondertussen de snijbonen, waar nodig, in kleinere stukjes. Snijd ook de ui in stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de snijbonen samen met de ui voor ongeveer 2-3 minuten.
Verwarm de boter in de koekenpan en bak de saucijzen op laag vuur.
Giet de aardappels af en stamp deze samen met de snijbonen en ui door elkaar. Maak op smaak met de melk, mosterd, peper en zout. Meng hier ook de pijnboompitten doorheen.
Serveer de saucijs bij de snijbonenstamppot. Van het bak vocht van de worstjes maken we een lekkere jus. Schep ook de jus over de stamppot. De pijnboompitten zijn lekkerder als je ze roostert in een koekenpan, let op dat de pitten niet verbranden.

Snijbonenstamppot met saucijzen en pijnboompitten