Gerecht: Roti

Toetje: Yoghurt met vruchtjes

Bereidingstijd: 45 minuten (voor 4 personen) en 5 minuten toetje

Keukengerei: Braadpan, schilmesje, koksmes, kookpan voor de eieren

Boodschappen / ingrediënten

  • 500 gram kippenpoten
  • 4 blaadjes laurier
  • 6 grote aardappels
  • 2 grote uien
  • 4 eieren
  • 6 eetlepels massala kerrie (tandoori-kruiden mag ook)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 madame jeannete peper (let op erg pittig)
  • Olijfolie om in te bakken
  • 500 gram sperziebonen
  • snufje zout
  • 4 kant en klare roti pannenkoeken

Voor toetje

  • Halfvolle yoghurt
  • Vruchtjes
  • Basterdsuiker

Bereidingswijze voor Roti

Uien snijden en knoflook fijn snijden.
Aardappels schillen en in vieren snijden.
Sperziebonen schoonmaken en in stukjes snijden.
Kip met massala, zout en knoflook insmeren.
Kip bakken in boter tot ze begint te kleuren.
Overgebleven ui, massala en knoflook erbij doen en een uurtje meestoven.
Vuur temperen en aardappels en laurier toevoegen.
Water erbij en geheel aan de kook brengen.
Peper 15 minuten laten mee stoven (pas op dat peper heel blijft).
Na 15 minuten boontjes erbij.
Eieren hard koken, pellen en met satéprikker gaatjes prikken en het eitje in de pan leggen zodat de kerrie erin kan trekken.
Het geheel is klaar als de aardappelen gaar zijn.
Roti pannenkoek 1 minuut in magnetron verwarmen op 1000 watt.
Schep de kip, groente en aardappelmengsel op een bord en serveer de roti naast het bord erbij.
Dit gerecht dient met de handen te worden gegeten (mes en vork mag uiteraard ook).

Toetje: Yoghurt met vruchtjes

Roti