Gerecht: Ovenschotel met kip afgedekt met geraspte kaas.

Toetje: Winterfruit met honing en noten

Bereidingstijd: 1.30 uur voor 4 personen

Keukengerei: Koksmes, groentesnijplank, lepel, ovenschaal, wok.

Boodschappen / ingrediënten

 • Benodigdheden voor 4 personen:
 • 500 gram kipfilet
 • 8 aardappelen
 • 500 gram prei
 • Een puntpaprika (of een gewone paprika)
 • Doosje champignons
 • Een blikje maïs
 • Pakje magere room en roomkaas
 • Zakje geraspte kaas
 • Bereiden:

Schil de aardappelen snij ze in plakjes en kook deze 5 minuten voor (niet gaar). Snij de kip en bak deze kort aan met zout en peper. Bak daarna de champignons aan. Snij de prei in dunne plakjes en de paprika in fijne reepjes. Bak de paprika samen met de prei en de maïs kort aan. Meng deze producten in een schaal behalve de aardappelen.

Daarna de ovenschaal insmeren met boter en leg een laagje aardappelen op de bodem. Daarop leg je een laag met de groentemassa. Dan weer een laag aardappelen en weer een laag met groenten. Klop de room met de roomkaas en giet het over de schotel. Als laatste dek je de schotel af met geraspte kaas.

Toetje:  Winterfruit met honing en noten uit de wok

Benodigdheden voor wederom 4 personen:

 • 2 zoetzure appels
 • 2 niet al te rijpe peren
 • Noten/rozijnenmix (50 gram rozijnen en 25 gram amandelsnippers 25 gram gepelde walnoten)

Schil de appels en de peren en snij deze in mooie partjes. Zet de wok op het vuur met een klontje boter en bak kort het fruit op hoog vuur. Voeg twee eetlepels honing en de noten toe. Dan een minuut roeren en opdienen op voorverwarmd bord.

Eet smakelijk!

Ovenschotel met kip afgedekt met geraspte kaas