Gerecht: Hamburgertjes met chorizoworst

Bereidingstijd: 1 uur

Keukengerei: Lage ovenschaal, tapas-prikkers

Benodigdheden / ingrediënten

  • 250 g mager rundergehakt
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 chorizoworst (a 250 g), in 12 plakjes
  • 12 cherrytomaten
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 100 ml tomatenbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepel platte peterselie, fijngehakt

Bereiden

Kneed het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1/2 theelepel zout en naar smaak peper, heel stevig door elkaar. Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 minuut aan elke kant mooi bruin. Bak ook de plakjes chorizo 1 minuut aan elke kant.

Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op. Prik ze vast met een tapasprikker.

Fruit de ui 1 minuut in het bakvet en roer de tomatenbouillon en de peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal.

Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ongeveer 15 minuten gaar worden. Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal. Lekker met stokbrood.

Hamburgertjes met chorizoworst