Gerecht: Gebraden gehaktballen, gewokte groente en aardappelen

Toetje: Kletskoppen met ijs & slagroom

Bereidingstijd: 45 minuten (voor 4 personen) en 10 minuten voor het toetje

Keukengerei: Braadpan, kookpan, koksmes, groene snijplank, ijsschep

Boodschappen / ingrediënten

 • 500 gram rundergehakt
 • Zakje kruidenmix voor gehakt
 • Uitje voor gehakt
 • 1 ei voor gehakt
 • 1 kg kleine nieuwe aardappeltjes (jonge krieltjes)
 • 1 struik broccoli
 • 1 grote ui
 • 1 winterpeen
 • 1 bloemkool
 • Pakje roomkaas
 • Peper & zout

Voor toetje: ijs en kletskoppen en slagroom

Bereidingswijze

Gehakt mengen met kruidenmix, ei en uitje. Vorm hier 8 even grote balletjes en bak ze mooi bruin in de braadboter. Nadat de gehaktballen bruin zijn deze uit de pan op een bord leggen. De pan even schoonmaken zodat deze voor de aardappelen gebruikt kan worden. De krieltjes goed wassen, afdrogen en in tweeën snijden. Daarna olijfolie in de pan verhitten en de aardappelen ongeveer 10 minuten bakken voordat de groente en de roomkaas er bij gedaan wordt. In die 10 minuten maak je de groente schoon en snijd deze in gelijke stukken. We voegen de groente en de kaas toe aan de aardappelen. Goed omdraaien in de pan en daarna de gehaktballen toevoegen. Met peper & zout brengen we de maaltijd op smaak. Voor het serveren worden er eetlepeltjes roomkaas over het gerecht verspreidt, dit geeft een heerlijke smaak.

Toetje: Kletskoppen met ijs & slagroom

Op een bordje een kletskop leggen, op de kletskop een bolletje ijs. Op het bolletje ijs een 2e kletskop leggen en daarop wederom een bolletje ijs. De 3e kletskop komt erop en wordt voorzien van een toefje slagroom.

Tip: Leg het nagerechtbordje 10 minuten In de vriezer voor dat je het toetje maakt dan schuift het ijs niet van het bord.

Gebraden gehaktballen, gewokte groente en aardappelen