Gerecht: Bloemkoolsoep met gebakken spekjes (voor 4 personen)

Toetje: Wentelteefjes

Bereidingstijd: 45 minuten (voor 4 personen) en 20 minuten voor het toetje

Keukengerei: Soeppan en voor toetje koekenpan, deegschaal, spatel

Boodschappen / ingrediënten

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 2 flinke aardappelen (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook (fijn geknepen)
  • 150 gram spekblokjes (uitgebakken)
  • Theelepel kerriepoeder
  • 100 ml lightroom of koksroom
  • 750 ml kippenbouillon

Voor toetje

  • Oud witbrood (casinobrood kan ook)
  • 300 ml melk
  • Theelepel kaneel
  • Eetlepel basterdsuiker
  • 4 eieren

Bloemkool in roosjes snijden en opzetten met de aardappelen blokjes in de bouillon. Intussen de spekblokjes uitbakken en af laten koelen. Als de bloemkool en de aardappelen gaar zijn samen met de knoflook pureren met de staafmixer. 100 ml van de room toevoegen. 1 theelepel kerriepoeder toevoegen aan de rest van de room en verhitten. De soep met de spekblokjes en de kerrieroom garneren en warm opdienen.

Toetje: Wentelteefjes

Voor het toetje: mengsel van melk, ei, kaneel en suiker in een ruime kom mengen. Laat de sneetjes brood even in liggen. Zet de pan op het vuur met een klontje boter en leg daar met de spatel de wentelteefjes erin en bak ze goudbruin.

Tip: In plaats van room kun je in de soep ook kokosmelk gebruiken, is vetarm en ook geschikt voor vegetarisch dieet.

Bloemkoolsoep met gebakken spekjes